Als man, en af en toe ook als vrouw, zul je er ooit mee te maken krijgen. Je begint kaal te worden of je haarlijn gaat steeds verder naar achter. Waar sommige mensen vinden dat het erbij hoort en je er niks aan moet doen, zijn er andere mensen die het geen prettig idee vinden dat ze kaal worden en zoeken daarom naar een mogelijkheid om weer een volle bos haar te kunnen hebben. Voor deze mensen is er tegenwoordig de mogelijkheid om een haartransplantatie te laten doen. Echter is het wel belangrijk om er van te voren een aantal dingen over te weten.
Hoe werkt een haartransplantatie en waar kan je het laten doen?
Wanneer je een haartransplantatie gaat doen is dit om haar aan te brengen op je hoofdhuid. Dit haar komt over het algemeen van je eigen lichaam uit een zogeheten donorgebied, meestal wordt hiervoor het haar van je benen gebruikt. Door haar uit het donorgebied op het ontvangstgebied van de hoofdhuid aan te brengen wordt de haargroei van het ontvangstgebied zelf vaak hersteld of zelfs verbeterd. Een haartransplantatie is wel een zeldzaam iets en er zijn dus niet veel plekken waar je gemakkelijk een behandeling kunt krijgen. Veel mensen in Nederland gaan dan ook naar Turkije als zij behoefte hebben aan een haartransplantatie. In turkije zijn namelijk relatief veel instanties waarbij je gemakkelijk en redelijk goedkoop een haartransplantatie kan krijgen. Zo kan je als je wil een haartransplantatie in Turkije door dr. cinik laten doen.
Zijn er verschillen in soorten haartransplantaties?
Voor veel mensen is de behandeling voor een haartransplantatie onbekend en de manier waarop het gedaan wordt is daarom dan ook niet bekend bij de meeste mensen. Veel mensen gaan er daarom dan ook vanuit dat er maar één soort haartransplantatie is. Echter zijn er in Turkije meerdere soorten haartransplantaties die gedaan kunnen worden. De bekendste hiervan is de fue haartransplantatie in turkije. Fue staat voor Folliculaire Unit Extractie, dit houdt in dat er tijdens de behandeling individuele haarzakjes uit het donorgebied worden gehaald en ze deze vervolgens transplanteren in het ontvangstgebied. Door deze techniek de gebruiken is er weinig tot geen sprake van littekens na de behandeling. Een ander groot voordeel van deze techniek is het feit dat de hersteltijd na de behandeling een stuk korter is dan bij andere behandelingen. Deze andere behandelingen zijn over het algemeen minder bekend maar niet per se minder efficiënt.